måndag 26 november 2012

Workbook - 26/11

Det tog rejält lång tid att få loss alla rutor.

  Dagen började med en känslan som börjar lite bli ett signum för mitt arbetande: morgontrötthet och prestigeångest. Då leran som vi beställde i förra veckan ännu inte anlänt bestämde vi oss för att fokusera på att börja snickra på Herr Kanins butik.

  Hur börjar man detta? Jo, genom att börja från grunden: med golvet. Vi begav oss till Jem & Fix som har bra priser (och kanske lite trött personal) och fick där reda på att det inte fanns någon mosaic att finna i deras lokaler. 

  Mosaic eftersom de små rutorna, individuellt uppdelade, är nästintill identiska med klinkers bara i mindre skala.

Alla bitar mosaic, som i en liten ask.

  Butik efter butik hade inte varan eller tog hutlösa priser för den, tillslut kom vi till en färghandel som hade några ark över som vi fick för en hundralapp.

  Ivriga att börja bygga på det vi spenderat över två veckor på att skapa skyndade vi oss tillbaka till skolan.  Att få tag på både Silvio, en spånskiva samt en såg visade sig vara svårt, så Sabrina kläckte idéen att nyttja en mycket tjock form av wellpapp.

Först var jag fast inställd på att använda spånskiva, men wellpapp fungerar det med.

  Modellbyggaren i mig kom fram och alla dom där åren när man satt och byggde egna små ting fick med all hast ett syfte. Jag visste att det här skulle vara värt det!

  Det tog över en timme att få lös alla de små plattorna och fingrarna fick sig en rejäl workout med allt klister och skrovliga ytor.  

Ett pepita-mönster med fyra om lott, var bäst för sammanhanget.

  Vi experimenterade med flera mönster, vi ville ha ett golv som lagts med ekonomiskt tänk som fokus och smakfullhet minst sagt sekondärt. Inte heller fick det vara för ögonfallande (vi planerar att smutsa ner det rätt ordentligt) och vi bestämde oss för att nyttja lite större former.

  Undrar hur långt vi kan komma med detta?

Fingrarna fick ta den största smällen, i detta byggande.

Det tog sin tid, men det var värt det.

Första skisserna på Herr Kanin.

Logotypskisser, för Sabrina.

In i datorn, jag börjar bli lite mera vän med Adobe Illustrator nu.


Ett betydligt senare steg, inte riktigt där (igen).


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar