tisdag 16 oktober 2012

Workbook - 15/10


Spontana idéer för site-design, från ingenstans.


"Pessimisten tolkar fel (misstag) som nederlag, medan optimisten hellre betraktar dem som vägledning."
 - Per Robert Öhlin

  Ingen dålig sammanfattning av de som ger upp och de som helt enkelt vägrar göra det.

  Den första modellen från Fuck Logic 2 för att konkret skapa kreativa idéer har dykt upp.
Byrån OMON:s (Only meaningful. Only new.) Boxmodell. Ett A3-ark med 40 tomma rutor generera idéer på tid. Detta för att "rensa huvudet på det banala skräp du går och bär på".

  Öhlin hävdar att hjärnan gillar att fokusera på en enda sak och då faller allt annat åt sidan. Det handlar om att hindra hjärnan från just detta och bara ösa på med material och helt enkelt inte ge det tid/möjlighet att värdera dem.

  För i oss lever den stora kreativitetsdödaren - DEN STORA KRITIKERN.
Denna modell påminner om case-kursens föreläsare Henrik Johanssons äppeltecknande för att just rensa ut de grundläggande idéerna som alltid upprepas i samhällets generella uppfattning.

"Du vet att du har hittat något bra när du får den där känslan av att bara vilja hoppa upp & ner eller springa omkring & visa din idé för andra."
 - Alex Bogusky, grundare av Crispin + Bogusky.

En fråga om motivation. Man kan dock inte få allt.


  Handledning avlöpte, svårt att hitta orken att skriva ett enda ord.
Krav ställs men de i sin tur har inga krav eller behov att svara på mina frågor ang godkännande av det första blocket. Flera krav och lager av ansvar lades på, med fokus på arbetsplanen. Som kanske är fokus för allt man gör under denna kurs. Självklart är den viktig, men om den inte duger efter att ha visat den för sin handledare så kanske det vore bättre att ha mindre handledning och helt enkelt ta den ofrånkomliga smällen i slutet av blocket. För att helt enkelt kunna arbeta i lugn och ro utan att slås av kurs.

  Irrelevant eller en essentiell del av min arbetsprocess? Jag vet i vilket fall att jag var mera motiverad än någonsin innan vårt möte och nu är förvirring och stress motivationens ersättare.

Vilket jag bara kan finna bedrövligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar