onsdag 14 november 2012

Workbook - 14/11

Flera källor till inspiration, kan man se ett mönster?

  Mera teori och mera planering, troligen bara början på denna fas. Jag är fullt medveten av hur viktig planering är i skapandet av just motion graphics så Stop Motion måste verkligen kräva planering..?

  Arbetsplanen går framåt och vi siktar på att lämna in ett första utkast imorgon förmiddag. Jag säger första utkast med erfarenhet, vi lär få lägga tid på komplettering.

  Ett besök vid biblioteket i stan gav resultat, vi har beställt följande böcker:

Stop Motion: Passion, Process and performance”, en av Barry J C Purves.Art of Stop Motion: Animation”, av Ken Priebe.A Century of Stop Motion Animation”, av Ray Harryhausen, Tony Dalton.

  De hjälpte oss även med att få tag i "Desmond och träskpatraskfällan", som de inte hade men böjde reglerna lite och beställde från grann-biblioteket -uppskattas!



...Denna film skiljer sig mycket ifrån de typiska barnfilmer som förknippas med tekniken Stop Motion, tro mig.

Intressant nog har de filmer som vi nominerat som inspiration nästan uteslutande haft barn som målgrupp. Bortsett från tidigare nämnt "I am a forest", som visserligen nog kan uppskattas av barn också, så kom inte den riktigt stora skillnaden förän vi fann "One night in one city". En skräckfilms-komedi, om man kan tro den genren?

  Imorgon ska det skrivas delmål för detta projekt, verkar lovande!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar