fredag 27 september 2013

Respons som ger energi.


Veckan som kommit och gått har varit relativt spännande och lite bekräftande. En trevlig arbetsintervju inne vid Academic work, (nu hittar jag) med välstrukturerad och positivt fokus.

Fredagen inleds med en jobbintervju till, -härligt med respons från "den andra sidan" eller hur? 

måndag 23 september 2013

Piggare ikonografi

De gamla ikonerna var korrekta, men kanske lite grå?

Innan jag började mitt sista år på BTH sökte jag ett stort antal praktikplatser, en av dessa var på en mycket känd webbyrå i Blekinge. Kanske till och med deras största, vilket inte säger särskilt mycket med en såpass liten ort.

I vilket fall var jag mycket imponerad av både deras profil och deras faciliteter, väldigt storstad och minst sagt inom ramarna för mitt syfte med att studera. Allt sagt och gjort så hamnade jag inte där men jag fann en mycket fin praktikplats på jättefin tidning i närheten.

En av de saker som jag dock tog med mig från detta möte var introduktionen till "info-graphics". 
"Så vad är..?" Grafik som beskriver en funktion på en webbsida utan att brukandet av text. 
Där och då drog den verkställande direktören på företaget drog liknelsen med en nödutgång-skylt och det klickade direkt -saker och ting ställdes i ett nytt ljus. 

Lite så handlar det om att finna metaforer som alla förstår, knappast det lättaste uppgiften man kan ha?   


onsdag 18 september 2013

Sprayat och klart.


Denna septemberdag var knappast den mest soliga, men vi bestämde oss för att köra ändå. Schablonen på plats efter lite trixande med mätande och papprets tjocklek. Resulterat blev rätt okej, ska bli riktigt kul att se om den fungerar för nästa besökare.

Det vore verkligen skönt att slippa bära ut skylten i kalla vinternatten...

Maskering i överflöd...

Kan man missa detta?

En extra tagg för hörnet av vårt tomt, ganska snygg ändå?

tisdag 17 september 2013

Nu för något annorlunda...

Läsbarhet: riktigt hög.

Med traderande som bestående hobby och syssla i min familj så händer det att man får besök av främlingar som önskar hämta sina auktionsvinster. Att vi bor ute i skärgården brukar inte bekomma de flesta, i vilket fall inte dom som önskar spara lite pengar, det som är rejält irriterande är att det förefaller ganska svårt att hitta hela vägen fram. 

Som svar på förbi-körandes besökare skapade bror min en utförlig vägbeskrivning, vilket gjorde att de flesta faktiskt hitta in på vår lilla väg. Nästa problem var att finna vårt hus, så här steg jag rakt in och skapade en skylt som kan ställas ut vid behov.

Enkelt, när man väl börjat!

Nu har jag och bror tröttnat på att bära ut denna skylt, så lagom kul att bära in den igen när folk bestämmer sig i sista sekunden att de inte kan/vill komma. Brodern undrade om jag kunde texta vårt hus siffror: varför inte köra på en schablon?

Har man gått grafisk form så har man. Efter en kort tids diskussion om fonter fann vi en passande (även till vardags) font att spraya på vår friggebod. In i Indesign och layouta,
printa och skär ut. Betydligt enklare än jag trodde det var, stay tuned.

Lite knivigare, bara att köra på frihand och satsa.

måndag 16 september 2013

Räddisan som återkom

Mörkrädd?

Under denna höstdag kände jag ett behov av att skapa eller i vilket fall att lära mig något nytt. 
På en höft kunde jag sträcka mig till att utvecklas inom någon kunskap, om någon direkt dramatisk förändring inte fanns till handa.

De lektioner för hur man lär sig javascript (codecademy.com) kändes idag som man gått in på ett antal årskurser över mig, i helt fel lokal. Kort sagt: jag begrep inte mycket denna dag och det var dags att fördjupa mina kunskaper, snarare än att bredda mig även mera.  


Med glimten i ögat!

"Räddisan som blev rädd", det är dags för din återkomst. Minns jag hur man ritade i photoshop, tänkte jag. 

Sen kom jag ihåg: jag har aldrig riktigt vetat hur man gör. Det är därför det är så spännande. 
Efter bara några minuter var man i trans, klockan slog fem och det blev mycket bättre än jag hade förväntat mig. En riktigt bra dag!

måndag 9 september 2013

Höstfoto i skärgårdsskogen

Skapelserna blir lite som förr...

Ett utmärkt sätt att rensa hjärnan och samtidigt vara produktiv är att helt enkelt greppa sin kameran och gå ut genom dörren. Till viss del är det inte ren avkoppling för min del, eftersom jag redan innan jag kommit iväg att även detta ska ge resultat.

Nu försöker jag kombinera de nya kunskaperna med de gamla, i ett försök att bemästra mina kunskaper inom hdr-foto. Jag borde definitivt köpa mig en fjärrutlösare eller i vilket fall läsa manualen för hur man får kameran att skapa flera exponeringar själv?

Fast det är ju så förbaskat tråkigt att läsa manualer, jag vill göra saker! 

...Och samtidigt väldigt annorlunda.

måndag 2 september 2013

Flera fonter, bara ös på!

Mer och fler, för att jag vill det.

Jag läste en mycket bra artikel om fördelar med att bruka sans serifer på webben, helt rätt tänkt faktiskt.

Till en början fick jag en aning kalla fötter över att jag inte tänkt på detta tidigare, men rent estetiskt kan även antikvas (korrekt pluralis?) ha ett syfte. De fungerar mycket bra som rubrik-fonter också, när de just är lite större.

Detta gör saken lite lättare i mitt eget urval också, man lär så länge man lever som sagt.