måndag 18 februari 2013

18/2 - Adobe i "Surfplattan" och den akademiska utbildningen gör skäl för sitt namn.

Skissande är svinkul, ju fler man gör desto bättre blir det.


  Kandidatarbetet blir längre och mera utförligt -vilket är riktigt lovande. Dock har tre år på en mycket praktiskt lagd skola satt sina spår och att sitta stilla och läsa böcker gör mig nervös.

  Egentligen vore det fel att skylla på skolan, jag har nog aldrig riktigt tyckt om skolmiljö och den akademiska delen av utbildningar. Detta är ord som jag till viss del kan få äta upp med tanke på dess ironi men jag har i vilket fall bestämt mig för en sak: nu vill jag jobba och ut i verkligheten.

  Den nya dator känns som hemma, bortsett från en del tweakande i Windows 8 (nästan samma saker som jag klyddade med i 7:an) så rullar det på.

  Ps: Adobe är i datorn nu, jippie!

måndag 11 februari 2013

11/2 - Ny datorn, kandidaten i rullning & hemsidan artar sig!

Att Typografera ett budskap är något jag borde göra oftare.

  Kandidatarbetet går verkligen framåt. Vi forskar i databaser, skriver, forskar och repeterar tills man känner sig som en äkta teoretiker. Faktiskt riktigt kul när man kommer in i det. Självklart så ska vi producera något under den gestaltande delen av arbetet -exakt vad vet vi dock inte än. 

  Jag har idag beställt en ny, lätt och alldeles underbar ny laptop från Samsung. Min rygg kommer bli förbaskat tacksam, för att inte tala om hur härligt det ska bli med bakgrundsbelyst tangentbord.

  Hemsidan spinner på som aldrig förr, med klasskamrater som kommer med bra råd (som till en början känns en aning tunga att genom föra) som leder projektet framåt. Framför allt känns det som om sidan kan bli klar, bara man kämpar på.