måndag 30 juli 2012

Nya tider, nya fördelar






Så var sommarens flyktiga tid äntligen här, varm, härlig och på tog för kort i detta norderliga land. För oss studenter innebär detta ett tre månader långt sommarlov som du kan sova bort, om man nu känner för det.

Dock så vet den medvetne studenten bättre än att slösa sin tid, anser jag i vilket fall. Varesig det handlar om sommarjobb eller fördjupning inom dina studier så är jag nöjd, eftersom tiden faktiskt går så väldigt mycket snabbare än man tror.

På tal om det så har min tid i denna spalt nu nått sitt slut och nu kan jag bara se tillbaka med glädje över att jag vågade språnget och ansökte till detta jobb.


För att vara helt ärlig så handlade det om en annan människas tilltro, en mycket starkare och duktigare klasskamrat som trodde på mig och bjöd in mig i vår skolas egen tidning. Just klichén ”Ett jobb leder till ett annat” rådde plötsligt och plötsligt så jag mitt ansikte i tidningen. Något som kändes fullständigt omöjligt i hemorten i kanten av huvudstaden!

Jag har alltid varit en anhängare av struktur med en strävan efter att se helheten och lära av vad jag gör, i detta fall kan dessa sammanfattas bäst med ordet tacksamhet. Jag är tacksam för att Sydöstran tog in mig som skrivbent, trots att jag inte hade någon rikig tidigare erfarenhet. Jag är mycket tacksam till min klasskamrat som knuffade mig i rätt riktning, det gav mig så enormt mycket.


Framförallt är jag tacksam för min slutgiltiga insikt: livet är för kort för att vänta på att någon ska komma och tala om för dig att du faktiskt kan mer än du tror. Absurda begränsningar, någon slags regelkarta över vad jag kan har undermedvetet skrivits i mitt sinne.

Att motverka denna svaghet ska bli min melodi, jag börjar nu på en gång med att söka ännu ett jobb som skrivbent, tror jag. Tills dess vill jag önska en glad sommar till er alla! Vi ses till hösten igen, Blekinge!